frendeites

On Canton Road, in Hong-Kong, the agency B + H architects imagined the flagship store of the Paul & Shark brand. A design that reflects the craftsmanship and innovative spirit of the brand, with its facade inspired by the rippling waves, curvy and shiny. The treatment of the facade in navy blue aluminum sheets creates a mosaic facade that shimmers under the rays of the sun.

Behind this surprising dressing, inside spread over more than 300 m², dresses of noble materials such as steel, wood, glass, leather ... A warm and natural atmosphere, which puts collections at the center of planning, with his wavy eucalyptus wood panels that recall the building's exterior. The furniture, mostly made to measure by architects completes this flagship store intersecting influences, minimal, industrial and dotted with luxurious touches.

 

On this project, B + H Architects says:

"Looking to further expand into the Asian market, Italian luxury brand Paul & Shark embarked on a mission to renew its brand image. The first step: launch its Asian flagship store on Canton Road, Hong Kong. This would become the prototype for a new generation of Paul & Shark stores.

To better understand the personality of the brand, the B + H design team visited the Paul & Shark stores and workshops in Milan and Varese, Italy. Working closely with Paul & Shark CEO, Andrea Dini, B + H began work on a design that would reflect the fine craftsmanship and innovative spirit of the brand.

The iconic design concept of façade and interior of the across 3,500-square-foot flagship store blends classic Italian minimalist elegance with contemporary archetypical elements such as steel, wood, glass and leather. Inspired by the rolling waves, the navy blue aluminum sheet patchwork of the façade creates shimmering curves glittering ripples, emphasizing the Paul & Shark logo ahead of the abundance of luxury brands along Canton Road.

The main entrance and windows lead the way through vertical blinds of wood and steel, Whose dual sides offer visual transparency into the store and flexibility for window setting, along with a LED screen on the side showcasing the latest collection.

The arches are clad in glass and eucalyptus wood, optimize the Existing retail area and divide the space into sections of display shelves. Eucalyptus shelves and back lit translucent glass walls offer a clean palette, keeping the focus on the merchandise. The natural and warm ambience is complemented by a wavy wood feature wall That echoes the exterior blue metal facade. "

Photos: Benoit Florencon

For more information, visit the website B+H Architects



Logo-ML SiteADC

of architecture in newsstands

D'A
 

MAGAZINE pop-up display

Most Read

1

A new workplace for RATP Habitat

2

A villa on the heights of Ibiza

3

The designer duo of Studioparisien