frendeites

The Infinity residence is part of a remarkable landscape context, characterized in particular by a listed wooded area encircling the plot. The project revolves around four sets of collective housing buildings in R+3 as well as two sets of houses grouped in R+1. Infinity includes 101 homes, ranging from T2 to T6 for grouped houses.

Infinity offers a strong architectural principle. During the pre-project studies, the collective housing was first designed in a “U” shape, all in one piece. However, after thinking about the scale of the building within the plot, it was more accurate to separate the operation into four distinct plots. The goal is to generate more interaction and dialogue between the buildings, with a fragmentation marked by faults opening towards strong visual and pedestrian axes.

The architectural profile of each plot is distinguished by the treatment of their three angles oriented towards the park or the street. Each of these angles offers concrete emergences and directs the project towards the classified wooded area. These outcrops offer double height in the loggias of R+3 and access to roof terrace spaces for the corner apartments on the same floor.

Two main pedestrian paths make it possible to cut longitudinally and transversely the heart of the operation while asserting strong visual axes. The paths pass between the buildings and serve the entrances to the halls on the ground floor as well as the access by stairs to the car park.

The general location of the operation ensures the protection of the classified wooded area and offers a very calm and landscaped living environment on this site.

 

Visuals ©: Roland Halbe

 



Logo-ML SiteADC

of architecture in newsstands

D'A
 

MAGAZINE pop-up display